Spire

Bli med i et av Spires politiske utvalg!

Er du opptatt av miljø og bærekraftig utvikling? Brenner du særlig for et av Spires hovedtemaer: klima og miljø, internasjonalt samarbeid, matsikkerhet, internasjonal handel eller bærekraftige byer? Vil du jobbe med informasjon og politikk? Bli med i et av våre politiske utvalg, da vel!

>

Bli med å lage kampanje!

Våren 2020 lanserer Spire sin hovedkampanje for neste år. Kampanjen tar for seg den feilslåtte teknologioptimismen som hemmer store deler av dagens klimapolitikk. Vil du være med å utforme kampanjen?

>

- Unge er nøkkelen til å oppnå en bærekraftig og rettferdig verden

Spire har vært en av hovedforfatterne av Forum for Utvikling og Miljø (ForUM) sin nye bærekraftsmålsbrief om Bærekraftsmål 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst. Her krever vi at unge må inkluderes i politiske prosesser, gis tilgang til arbeid i jordbruket, og ikke minst hva anstendig arbeid for unge er. Les mer her.

>

En global avtale på biologisk mangfold må inneholde konkrete planer for systemendring.

Spire deltar på Trondheimskonferansen 2019. Miljødirektoratet har invitert over 400 deltakere fra rundt 120 land til Trondheim for å snakke om biologisk mangfold. I 2020 skal en ny konvensjon på biologisk mangfold utarbeides i Kunming, Kina. - Når man ser IPBES-rapporten som kom ut i mai er det uansvarlig å gå inn for en avtale som ikke legger opp til grunnleggende systemendringer, mener leder i Spire Hege Skarrud.

>

Den store debatten om karbon i jord

Torsdag 9.mai inviterte Spire til debatt på Litteraturhuset i Oslo. Panelsamtalen var en smakebit på den forestående Spirekampanjen " Jord søker karbon", og temaet for debatten var bruk av karbon i jordbruket. Viktigheten av å ta vare på matjorda til fremtidige generasjoner ble diskutert, og både utfordringer og potensielle tiltak ble løftet frem. Her kan du lese om debatten!

>

Regjeringen med ny handlingsplan for å bekjempe sult

I dag tidlig lanserte regjeringen «Mat, mennesker og miljø – handlingsplan for bærekraftige matsystemer i norsk utenriks- og utviklingspolitikk 2019-2023». Handlingsplanen er signert av hele syv statsråder, der fem deltok på lansering. Det gjorde også vi, da Hege Skarrud var en av kun to personer som fikk kommentere rapporten.

>

- Det vi står oppe i nå, det er historisk

Fredag 24. mai deltok vi i den globale klimastreiken. Her hjemme har det vært streiker i mer enn 31 byer, og rundt 7000 unge var ute i gatene. I Oslo var vi en av hovedarrangørene, og leder Hege Skarrud holdt appell. Den kan du lese her.

>

Vervutlysning: Kampanjeleder i Spire

Har du interesse for kampanjearbeid, et ønske om å jobbe for en mer rettferdig og bærekraftig verden og har du lyst til å være ansvarlig for å lede et utvalg som jobber med den største politiske satsingen Spire har i løpet av et år? Da kan DU være akkurat den vi ser etter!

>

Fotoutstilling: Hva vil gå tapt?

Vi lager en fortellende fotoutstilling om hva vi taper i møte med klima- og miljøendringene. Fotoutstillingen åpner på Galleri Neuf i Oslo 21. mai klokka 18:00, og vil senere reise rundt til flere steder i Norge og Oslo for å engasjere folk rundt temaet.

>