Spire

Rio+20 Må Rokke!

Fremtiden står på spill i Rio de Janeiro. 50 000 mennesker er samlet til FNs Rio+20-konferanse, men få land er villige til å forplikte seg til en avtale som vil rokke ved nåværende strukturer som har skapt fattigdom og miljøødeleggelse. Spire kjemper for etablering av FNs høykommisær for fremtidige generasjoner som ett konkret resultat av Rio+20.

>

Men hvem kjemper deres sak?

Rio+20: Det er viktig at Norge går i front for å sikre opprettelsen av en Ombudsperson for fremtidige generasjoner. Her kan du lese innlegget Mari Gjengedal og Siv Maren Sandnæs har skrevet i dagens Dagsavisen.

>

Klare for å rokke Rio+20!

Nå er det kort tid til den store FN-konferansen for bærekraftig utvikling, Rio+20, som finner sted i Rio de Janeiro. Konferansen varer kun i tre dager, fra 20. til 22. juni, men Spires representanter er allerede på plass. 

>

Krever at forhandlinger om klimaforliket tas opp på nytt

I dag sender Spire og over 70 andre organisasjoner et felles brev til Stortinget med ett ønske - at de skal gjenoppta forhandlingene om å få på plass et nytt og ambisiøst klimaforlik. Det er på tide å handle. Her kan du både lese og skrive under på oppropet. 

>

Fisk og frihandel

I mai var Spire i Kerala, India for å intervjue sivilsamfunnsorganisasjoner, departementsarbeidere, forskere og fiskere om hvordan fiskerisektoren blir påvirket av handel med fisk. Norge forhandler gjennom EFTA en frihandelsavtale med India som sikter på å kutte toll på industrivarer, og fisk er inkludert i denne kategorien. Ikke bra. Eller?

>

Klimarettferdighet og høyere ambisjoner

Spire var, med vår egne Kari-Anne Isaksen, forrige uke til stede på mellommøte i FNs klimaforhandlinger i tyske Bonn. Kari-Anne forteller at møte i Bonn bevegde forhandlingene noen små skritt videre fra sist klimatoppmøte i Durban i fjor og at Norge vil spille en viktig rolle i forhandlingene framover. I Bonn ble nemlig den norske diplomaten Harald Dovland valgt til å lede forhandlingene mot en ny klimaavtale.

>

Lønn for strevet

Frauke Heivand vant i høst Utviklingsfondets store vervekampanje og stakk av med den gjeveste premien av alle – en prosjektreise til et av Utviklingsfondets prosjekter i Sør. Hun har nå nettopp kommet hjem fra feltbesøket i Malawi, og deler her noen av sine opplevelser.

>

Vi skal arve jorda

18. mai hadde Ny Tid et helsides oppslag om Spires kampanje Rio Må Rokke. Her kan du lese hele artikkelen.

 

"Det er framtida vår som skal formes i Rio. Over halvparten av jordas befolkning er under 25 år, og vi krever å bli hørt", sier organisasjonen Spire, som krever en internasjonal ombudsperson. 

>

10 grunner til å ikke date Jens

Spire har sammen med Changemaker kjempet for en ambisiøs klimameldingen denne våren. Vi vil at Norge skal ta 40 prosent klimakutt på hjemmebane. Før påske la Regjeringen fram Klimameldingen, men jentene i Spire og Changemaker er fremdeles usikre på om Stoltenberg er pikenes Jens. Les hvorfor i vår felles kronikk i Dagbladet i dag

>