Spire

Usolidarisk landbrukspolitikk - Spire på høring!

Like før jul lanserte Landbruks- og Matdepartementet Stortingsmelding nr 9 (2011-2012) ”Velkommen til bords”, om Norges landbrukspolitikk i årene framover. Denne var det mange som hadde store forhåpninger til. Alle var nok ikke like fornøyde med resultatet – Spire inkludert. Fredag 6. januar stilte Spire på høring, som eneste ungdomsorganisasjon tilstede.

>

Spiring i etterkant av Durban

Klimaforhandlingene i Durban gikk for mange stille forbi innimellom juleshopping, julebaking og julevask. Spire var likevel på plass i Durban – og vi var ikke stille. Det kan vi heller ikke være i tida framover. For nok en gang redder ikke enighet på klimaforhandlingene kloden. Vi må fortsette å kjempe for klimaansvar, høyere ambisjoner og klimarettferdighet.

>

Spire sikrer pengestøtte til ungdom fra Sør!

Ungdom krever å bli hørt når beslutninger tas om deres framtid. Pengestøtte fra det norske Utenriksdepartementet sikrer at ungdom fra utviklingsland får delta på årets klimatoppmøte i Durban, Sør-Afrika, som startet mandag 28. november. 

>

Vellykket klimakveld på Parkteateret!

Onsdag 23. november arrangerte Spire og Changemaker årets viktigste klimaevent på Parkteateret. En fullsatt sal fikk først se dokumentaren Wind of Change, før en engasjerende debatt om klima satte i gang. Fokuset lå på hva som må skje under klimatoppmøtet i Durban, og hva Norges rolle skal være i dette.

>

Wind of Change

Dokumentaren Wind of Change er nå tilgjengelig på internett. Etter premieren i høst har flere hundre sett den, og den har fått svært gode tilbakemeldinger. Filmen handler om hvordan klimaendringene rammer en bondefamilie i Kenya, og viser deres kamp for å tilpasse seg et klima i endring. Nå kan du se den her på spireorg. 

>

Det haster - Spire mobiliserer før COP17

Nå nærmer det seg klimatoppmøte i Durban. Spire arrangerer i samarbeid med Changemaker årets viktigste klimaarrangement! Hva må skje på klimatoppmøtet i Durban, og hva må Norge gjøre? 23. november er det duket for debatt og filmvisning på Parkteateret.

>

Matsikkerhet: Spire i Roma

Rom ble som kjent ikke bygget på én dag. Ting tar tid. Dette fikk vi dessverre erfare når Spire deltok på møte i Komiteen for Verdens Matsikkerhet i oktober. Representanter fra verdenssamfunnet var samlet i Roma denne høsten for blant annet å utarbeide et sett frivillige retningslinjer som kan tøyle storskala landinvesteringer. Fra Spire deltok Christian Bull og Frauke Heivand.

>

Spire søker undertekster

Dokumentarfilmen Wind of Change har vært en stor suksess så langt. Flere hundre har allerede sett filmen, og nå ønsker Spire å gjøre den tilgjengelig for en enda bredere publikum. Vi søker derfor etter en person til å lage norske og engelske undertekster.

>