Spire

Inspirerende besøk fra Malawi

Spire har hatt besøk fra vår samarbeidspartner fra Malawi, Network for Youth Development den siste uken. De har deltatt på Stormøtet, vært med og arrangert klimaworkshop og foredrag sammen med internasjonalt utvalg, og har fått et godt innblikk i Spires arbeid i tiden de har vært her.

>

Vellykket Stormøte i helga

Helga 21. og 22. april var det igjen tid for Stormøte i Spire. Over 40 medlemmer fra hele landet var samlet på Miljøhuset for en inspirerende helg med gode faglige diskusjoner og sosialt samvær. På programmet stod blant annet workshop om Fairtrade, valg av kampanjetema for neste år og ledervalg!

>

Ny leder i Spire!

Harald Sakarias Brøvig Hansen ble valgt til ny leder av Spire under helgens Stormøte. - Det har vært ei fantastisk helg. Jeg takker for tilliten, og gleder meg til å lede Norges flotteste organisasjon det neste året, sier Harald Sakarias.

>

Ingen unnfallenhet, Solhjell!

Lederne i Spire, ForUM, Changemaker, FIVH, Kirkens nødhjelp, NNV, Redd Barna og Utviklingsfondet publiserte onsdag 11. april en felles kronikk i Dagsavisens papirutgave med krav om substansielle innenlandske kutt i klimagassutslippene

>

Norge stikker kjepper i hjulet for fremtidige generasjoner

Tro det eller ei: Samtidig som Erik Solheim går av som Miljø- og Utviklingsminister blokkerer Norge et forslag om opprettelsen av en Ombudsperson for fremtidige generasjoner. Vi har vanskelig for å tro at dette er Solheims avskjedshilsen. Og det kan vel umulig være de nye ministrenes velkomsthilsen? Er det embetsverket som tar seg friheter?

>

Superland eller Pinglestat?

Torsdag 15. mars inviterte Spire til debatt på Litteraturhuset hvor vi satte spørsmålstegn ved hvorvidt Norge kan påvirke den globale tilgangen til mat gjennom internasjonalt påvirkningsarbeid og nasjonal landbrukspolitikk. Kan Norge bidra til å utrydde sult? Og vil vi egentlig nok, eller er vi for opptatt av å skaffe biff og smør til eget bord? De prominente debattdeltagerne som var samlet denne kvelden for å besvare dette var politisk rådgiver i landbruks- og matdepartementet Ane Kismul, Elin Ersdal fra Norfund, Trygve Berg fra UMB og Kristin Kjæret fra FiAN.

>

Vil du delta på utveksling med YEN Zambia?

Spire er nå i full gang med å planlegge høstens store begivenhet, nemlig ungdomsutvekslingen med vår samarbeidspartner Youth Environment Network (YEN) i Zambia. Her skal et team på fire stykker, to fra Spire og to fra YEN, bo og arbeide sammen i 6 måneder. De skal tilbringe 3 måneder i Norge først, før de reiser til Zambia og blir der i tre måneder. Høres det ut som noe du kunne tenke deg?

>

Matsuverenitet for alle

Landbruket dannar grunnlag for samfunn og kultur, og er levebrødet til store deler av verdas befolkning. Skal dette ivaretakast, kan ein ikkje berre fokusere på at nok mengde god mat skal produserast, men på retten til å ta vare på lokalsamfunn og levebrød. Vi bør få eit handelsregelverk som sikrar kvart enkelt land kontroll over eigne ressursar. Les kronikken fra Spire, LAG og Attac.

>