Spire

Resolusjon fra Spires landsråd

Fredag 24. februar avholdt Spire sitt aller første landsråd. Her ble det diskutert både organisasjonsutvikling og politikk, og etter innspill fra lokallaget i Ås vedtok vi en resolusjon - nemlig at norsk landbrukspolitikk samsvarer dårlig med prinsippet om matsuverenitet. Nå kan du lese hele resolusjonen her.

>

Åpent brev med krav til klimameldingen

Spire er en av 28 frivillige organisasjoner som har sendt et åpent brev til Jens Stoltenberg med krav om rask handling for å unngå farlige klimaendringer. Brevet har konkrete til krav til hva regjeringens klimamelding må inneholde og lanserer kampanjen ”Klimavalg 2013" som vil rette seg mot velgere og politiske partier.

>

Valgkomiteens arbeid er i gang!

Årets stormøte nærmer seg og Spire trenger engasjerte medlemmer til å lede og drive organisasjonen fremover! Vi trenger folk som vil bidra med det de kan og lære det de ikke kan, utvikle vår unge og spennende organisasjon videre og arbeide for politisk gjennomslag på saker som er viktige for oss og verden.

>

Spires internasjonale utvalg søker folk!

2012 blir et aktivt år for Spires internasjonale utvalg. Vi skal gjennomføre flere prosjekter, både i Norge, Malawi og Zambia. I tillegg er vi også på jakt etter flere samarbeidspartnere i Sør, og planlegger å undersøke mulighetene for potensielle partnerskap i Latin-Amerika. Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å jobbe med?

>

Spire demonstrerte mot GMO-mais

Spire vil ikke ha mais som er genmodifisert til å tåle helseskadelige sprøytemidler i Norge. Mandag trosset vi derfor januarkulda og demonstrerte mot GMO sammen med omtrent 70 andre. Spørsmålet om Norge skal tillate import av GMO-mais er nå oppe til sluttvurdering i regjeringa.

>

Demonstrasjon mot GMO-mat i Norge!

Regjeringa har fortsatt ikke avgjort om genmodifisert mat (GMO) skal godkjennes i Norge for første gang. Et samlet norsk landbruk sier nei. Det gjør også Spire. Bli med på punktdemonstrasjon mot GMO!

>

Usolidarisk landbrukspolitikk - Spire på høring!

Like før jul lanserte Landbruks- og Matdepartementet Stortingsmelding nr 9 (2011-2012) ”Velkommen til bords”, om Norges landbrukspolitikk i årene framover. Denne var det mange som hadde store forhåpninger til. Alle var nok ikke like fornøyde med resultatet – Spire inkludert. Fredag 6. januar stilte Spire på høring, som eneste ungdomsorganisasjon tilstede.

>

Spiring i etterkant av Durban

Klimaforhandlingene i Durban gikk for mange stille forbi innimellom juleshopping, julebaking og julevask. Spire var likevel på plass i Durban – og vi var ikke stille. Det kan vi heller ikke være i tida framover. For nok en gang redder ikke enighet på klimaforhandlingene kloden. Vi må fortsette å kjempe for klimaansvar, høyere ambisjoner og klimarettferdighet.

>