Spire

10 grunner til å ikke date Jens

Spire har sammen med Changemaker kjempet for en ambisiøs klimameldingen denne våren. Vi vil at Norge skal ta 40 prosent klimakutt på hjemmebane. Før påske la Regjeringen fram Klimameldingen, men jentene i Spire og Changemaker er fremdeles usikre på om Stoltenberg er pikenes Jens. Les hvorfor i vår felles kronikk i Dagbladet i dag

>

Hva slags verden vil du ha i 2040?

Sommerens store toppmøte, Rio+20, nærmer seg med stormskritt. Spire har hatt stort fokus på Rio+20 i vår med kampanjen Rio Må Rokke, og har gjennomført en landsomfattende foredragsturne på videregående skoler. Her har vi snakket om bærekraftig utvikling og Rio+20, og vi har spurt ungdommen om hva slags verden de vil ha i 2040. Her kan du se noen av svarene vi fikk.

>

Så framtida uten GMO!

Spire gjentar suksessen med å arrangere såfrøaksjon også i år. Som en del av den internasjonale aksjonen Sowing the Future markerer vi vår motstand mot bruk av genmodifiserte organismer til bruk i mat og fôr. Her har du muligheten til å bli med og så frøene for en fortsatt GMO-fri framtid!

>

Spire encourages The Elders to do more to empower the youth

Yesterday the president of Spire, Julia Dahr, attended a meeting in Oslo were Desmond Tutu, Gro Harlem Brundtland and Mary Robinson participated to discuss the challenges the world faces today. The meeting was supposed to be a dialog between The Elders and the youth on how to fight for global sustainability. Julia says that the idea behind the meeting was great, but the meeting itself was not that impressive. These are Julia’s thoughts after attending the meeting.

>

Heikki Holmås møtte ungdommen

Spire avrundet fredag 4. mai vårkampanjen Rio må Rokke! med dialogmøte på Litteraturhuset der utviklingsminister Heikki Holmås, seniorrådgiver i Utviklingsfondet Aksel Nærstad og nestleder i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Bård  Skaar Viken, var til stede. Heikki Holmås var i sin innledning spesielt opptatt av fordeling; en rettferdig fordeling av klimaansvar som ikke går på bekostning av utviklingslandenes rett til vekst og utvikling.

>

Inspirerende besøk fra Malawi

Spire har hatt besøk fra vår samarbeidspartner fra Malawi, Network for Youth Development den siste uken. De har deltatt på Stormøtet, vært med og arrangert klimaworkshop og foredrag sammen med internasjonalt utvalg, og har fått et godt innblikk i Spires arbeid i tiden de har vært her.

>

Vellykket Stormøte i helga

Helga 21. og 22. april var det igjen tid for Stormøte i Spire. Over 40 medlemmer fra hele landet var samlet på Miljøhuset for en inspirerende helg med gode faglige diskusjoner og sosialt samvær. På programmet stod blant annet workshop om Fairtrade, valg av kampanjetema for neste år og ledervalg!

>

Ny leder i Spire!

Harald Sakarias Brøvig Hansen ble valgt til ny leder av Spire under helgens Stormøte. - Det har vært ei fantastisk helg. Jeg takker for tilliten, og gleder meg til å lede Norges flotteste organisasjon det neste året, sier Harald Sakarias.

>