Spire

Ingen unnfallenhet, Solhjell!

Lederne i Spire, ForUM, Changemaker, FIVH, Kirkens nødhjelp, NNV, Redd Barna og Utviklingsfondet publiserte onsdag 11. april en felles kronikk i Dagsavisens papirutgave med krav om substansielle innenlandske kutt i klimagassutslippene

>

Norge stikker kjepper i hjulet for fremtidige generasjoner

Tro det eller ei: Samtidig som Erik Solheim går av som Miljø- og Utviklingsminister blokkerer Norge et forslag om opprettelsen av en Ombudsperson for fremtidige generasjoner. Vi har vanskelig for å tro at dette er Solheims avskjedshilsen. Og det kan vel umulig være de nye ministrenes velkomsthilsen? Er det embetsverket som tar seg friheter?

>

Superland eller Pinglestat?

Torsdag 15. mars inviterte Spire til debatt på Litteraturhuset hvor vi satte spørsmålstegn ved hvorvidt Norge kan påvirke den globale tilgangen til mat gjennom internasjonalt påvirkningsarbeid og nasjonal landbrukspolitikk. Kan Norge bidra til å utrydde sult? Og vil vi egentlig nok, eller er vi for opptatt av å skaffe biff og smør til eget bord? De prominente debattdeltagerne som var samlet denne kvelden for å besvare dette var politisk rådgiver i landbruks- og matdepartementet Ane Kismul, Elin Ersdal fra Norfund, Trygve Berg fra UMB og Kristin Kjæret fra FiAN.

>

Vil du delta på utveksling med YEN Zambia?

Spire er nå i full gang med å planlegge høstens store begivenhet, nemlig ungdomsutvekslingen med vår samarbeidspartner Youth Environment Network (YEN) i Zambia. Her skal et team på fire stykker, to fra Spire og to fra YEN, bo og arbeide sammen i 6 måneder. De skal tilbringe 3 måneder i Norge først, før de reiser til Zambia og blir der i tre måneder. Høres det ut som noe du kunne tenke deg?

>

Matsuverenitet for alle

Landbruket dannar grunnlag for samfunn og kultur, og er levebrødet til store deler av verdas befolkning. Skal dette ivaretakast, kan ein ikkje berre fokusere på at nok mengde god mat skal produserast, men på retten til å ta vare på lokalsamfunn og levebrød. Vi bør få eit handelsregelverk som sikrar kvart enkelt land kontroll over eigne ressursar. Les kronikken fra Spire, LAG og Attac.

>

Resolusjon fra Spires landsråd

Fredag 24. februar avholdt Spire sitt aller første landsråd. Her ble det diskutert både organisasjonsutvikling og politikk, og etter innspill fra lokallaget i Ås vedtok vi en resolusjon - nemlig at norsk landbrukspolitikk samsvarer dårlig med prinsippet om matsuverenitet. Nå kan du lese hele resolusjonen her.

>

Åpent brev med krav til klimameldingen

Spire er en av 28 frivillige organisasjoner som har sendt et åpent brev til Jens Stoltenberg med krav om rask handling for å unngå farlige klimaendringer. Brevet har konkrete til krav til hva regjeringens klimamelding må inneholde og lanserer kampanjen ”Klimavalg 2013" som vil rette seg mot velgere og politiske partier.

>

Valgkomiteens arbeid er i gang!

Årets stormøte nærmer seg og Spire trenger engasjerte medlemmer til å lede og drive organisasjonen fremover! Vi trenger folk som vil bidra med det de kan og lære det de ikke kan, utvikle vår unge og spennende organisasjon videre og arbeide for politisk gjennomslag på saker som er viktige for oss og verden.

>

Spires internasjonale utvalg søker folk!

2012 blir et aktivt år for Spires internasjonale utvalg. Vi skal gjennomføre flere prosjekter, både i Norge, Malawi og Zambia. I tillegg er vi også på jakt etter flere samarbeidspartnere i Sør, og planlegger å undersøke mulighetene for potensielle partnerskap i Latin-Amerika. Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å jobbe med?

>