Spire

Spire ber Oljefondet trekke seg ut av Monsanto

”Det er ikke riktig at hensyn til profitt skal gå foran hensyn til mennesker og miljø”, sier leder i Spire, Julia Dahr. Tirsdag 11. oktober var Spire på plass foran Finansdepartementet for å gi klar beskjed – Oljefondet må trekke seg ut av Monsanto.

>

Julia Dahr er ny leder i Spire

Julia Dahr ble valgt til ny leder i Spire på stormøtet i helga. Vi har møtt henne for å finne ut hvem hun er, hva hun brenner for og hva som er yndlingsfargen hennes.

>

YEN i Norge - Et GREENtastisk besøk

Med besøk av våre zambiske venner i Youth Environment Network (YEN) Zambia står Spire sterkere rustet i det internasjonale samarbeidet. Nå ser vi fram til videre samarbeid.

>

Infomøte og norgespremiere på Wind of Change

Onsdag 24. august inviterer Spire til infomøte og norgespremiere på dokumentarfilmen ”Wind of change”. Filmen handler om en familie i Kenya som lever av jordbruk, og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Filmen er resultatet av et samarbeid mellom Spire og filmgruppa Sør i fokus, og er regissert av Julia Dahr.

>

Supergrønt besøk til Zambia!

Silje Hansen og Ragnhild Lunner fra internasjonalt utvalg har nettopp kommet hjem fra en opplevelsesrik uke i Zambia, der de besøkte miljøorganisasjonen YEN (Youth Environmental Network). Her er deres opplevelser.

>

Regjeringen lar vente på seg

Tirsdag 21. juni overleverte Nettverk for GMO-fri mat, som Spire er med i, over 2250 underskrifter med krav om at Norge må si nei til GMO-mais til miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

>

Spire sådde framtida!

Lørdag 21. mai var Spire i Løten for å så framtida og vise motstand mot at GMO skal innføres i Norge. Sammen med nettverk for GMO-fri mat var vi over 50 glade aksjonister på Ommang Søndre!

>