Spire

Infomøte og norgespremiere på Wind of Change

Onsdag 24. august inviterer Spire til infomøte og norgespremiere på dokumentarfilmen ”Wind of change”. Filmen handler om en familie i Kenya som lever av jordbruk, og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Filmen er resultatet av et samarbeid mellom Spire og filmgruppa Sør i fokus, og er regissert av Julia Dahr.

>

Supergrønt besøk til Zambia!

Silje Hansen og Ragnhild Lunner fra internasjonalt utvalg har nettopp kommet hjem fra en opplevelsesrik uke i Zambia, der de besøkte miljøorganisasjonen YEN (Youth Environmental Network). Her er deres opplevelser.

>

Regjeringen lar vente på seg

Tirsdag 21. juni overleverte Nettverk for GMO-fri mat, som Spire er med i, over 2250 underskrifter med krav om at Norge må si nei til GMO-mais til miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

>

Spire sådde framtida!

Lørdag 21. mai var Spire i Løten for å så framtida og vise motstand mot at GMO skal innføres i Norge. Sammen med nettverk for GMO-fri mat var vi over 50 glade aksjonister på Ommang Søndre!

>

Seminar om matmakt 13.mai

Fredag den 13. mai organiserer en rekke organisasjoner Matmakt-seminaret om mat, sult og konsernmakt.

>

Støtt kampen mot landran og skriv under på Dakar-appellen!

Landran innebærer at utenlandske investorer overtar landområder og naturressurser i utviklingsland ved å overta eierskap til jorden. Dette var Spires kampanje i fjor, og vi presenterte en rekke krav til norske myndigheter. Nå har FIAN (Food First Information and Action Network) oppfordret Spire og andre organisasjoner om å skrive under Dakar-appellen mot landran, og vi har tatt oppfordringa!

>