Spire

Spire deltar på konferanse om klimasmart landbruk i Dakar

Leder og politisk nestleder i Spire, Hege Skarrud og Ida Morén Strømsø, deltar på 3rd Africa Climate Smart Agriculture Alliance i Dakar, Senegal. Her snakker de om hvordan vi, sammen med vår partner Network for Youth Development i Malawi, jobber med reell ungdomsmedvirkning i jordbruket. - Vi håper våre verktøy vil inspirere til økt medvirkning av unge både i landbruket og politikkutviklingen, sier leder Hege Skarrud.

>

En viktig samtale om klima og jordbruk

Spires matutvalg fokuserer for tiden på koblingen mellom jordbruk og klima. Det er mange myter og syndebukker ute og går. Det er på tide å formidle nyanser i saken og samle forståelsen. Matutvalget ønsket derfor å starte med å samle hele organisasjonens syn på jordbruk og klima. Under Spires vinterseminar 22.-24. februar satte de i gang samtalen.

>

Bli med i Spires politiske utvalg!

Er du opptatt av miljø og bærekraftig utvikling? Brenner du særlig for ett av Spires hovedtemaer: klima & miljø, matsikkerhet, internasjonal handel eller bærekraftige byer? Vil du jobbe med informasjon og politikk? Bli med i et av våre politiske utvalg, da vel!

>

Utvekslingsprosjektet vårt er i gang!

Søndag 6. januar reiste Spire-aktivistene Mari Aas og Lene Krog til Malawi for å starte et seks måneder langt utvekslingsprosjekt med vår partnerorganisasjon Network for Youth Development (NfYD).

>

Det store Spireåret 2018!

Vi står nå ved veis ende av 2018. Bak oss har vi i Spire lagt mange store og små bragder. Vi har mobilisert over 200 aktivister fra Kristiansand opp til Tromsø, og de har gjort alt annet enn å ligge på latsiden året gjennom. Vi mener derfor at vi trenger å se tilbake på noen av tingene vi gjorde i året som gikk.

>

Hva er samstemthet?

Samstemt politikk for utvikling. Samstemthetsreform. Samstemthetsforum. Samstemthetsrapport. Hva betyr egentlig alt dette? Vi har sammen med flere andre organisasjoner skrevet en kort rapport om hva disse tingene betyr. 

>