Spire

Bli aktiv i Spire!

Spire har mange ulike tilbud du som medlem kan bli med på, enten det er å bli med i et lokallag i ditt nærområde, eller å utforme Spires neste nasjonale kampanje! Er 2017 året du gjør slag i saken?

Bli med i et politisk utvalg:
Bor du i Oslo og brenner du særlig for ett av Spires hovedtemaer: klima & miljø, matsikkerhet, internasjonal handel eller bærekraftige byer? Liker du å uttrykke deg i tekst og jobbe målrettet sammen med andre? Har du lyst å bruke litt av fritiden din på å gjøre denne verden til et litt bedre sted? Ja, da kan du bli med i et av våre politiske utvalg!

I januar og februar tar Spires politiske utvalg opp nye medlemmer. Er du nysjerrig på å få vite mer om hva utvalgene driver med, hvilke politiske saker de jobber mest med – og hva du som medlem i utvalget kan bli en del av? Da burde du komme på Spires Pecha-Kucha i Oslo 8. februar. Her får du en god og lettbeint introduksjon til Spire som organisasjon, og hvert utvalg vil presentere seg og sitt arbeid.

Utvalgene er eksperter på sine felt og jobber med politikere og media for å spre kunnskap og engasjement for miljø- og utviklingsspørsmål. Alle Spires utvalg jobber med å skrive blogginnlegg og kronikker, delta og rapportere fra debatter, utarbeide og holder foredrag, kommer med innspill på nasjonal politikk og representerer Spire i interessante faglige nettverk. Utvalgene fungerer også som fagressurser for resten av organisasjonen. Dersom du vil fordype deg spesielt i ett av Spires temaer, er du velkommen å bli med i et av de politiske utvalgene.

Har du ikke mulighet til å komme på Spires Pecha-Kucha, eller bare vil ha enda mer informasjon om de ulike utvalgene kan du kontakte politisk nestleder Hege Skarrud på hege@spireorg.no

Bli med i et lokallag:
Spires lokallag jobber med tverrfaglig med alle Spires temaer, og driver med alt fra å påvirke lokalpolitikere til å skape grønnere lokalmiljøer, arrangere debatter, filmvisninger og foredrag og holder sosiale samlinger med skoleringer om miljø og utvikling. Les mer om du ulike lokallagene, og finn kontaktinformasjon her.

Spire har i dag 10 lokallag rundt i landet. Bor du i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Bø i Telemark, Ås, Kristiansand eller Hamar kan du bli med i et av våre eksisterende lokallag. Lokallagene til Spire driver med mye forskjellig, og som medlem har du stor mulighet til å bli med å forme lokallagets aktivitet.

Datoer for informasjonsmøter med lokallagene:
Trondheim: 18. januar - DIGS (Olav Tryggvasonsgate 30)
Hamar: 19. januar - Høgskolen i Hamar (Holsetgata 31)
Tromsø: 19. januar - NFH Kantina (Universitetet i Tromsø)
Ås: 31. januar - U122, Universitetet i Ås
Oslo: 22. januar – Miljøhuset (Mariboes gate 8)
Bodø: 7. februar - sted og event kommer
Bergen: 7. februar - Det Akademiske Kvarter
Kristiansand: 31. januar - sted og event kommer
Spire Bø - TBA

Spire Stavanger har allerede hatt infomøte, men ta kontakt på Facebook eller på epost (spirestavanger@gmail.com) hvis du er interessert i å bli med. 

Bor du i et område som ikke har et lokallag, men gjerne vil bli med i Spire? Fortvil ikke! Send vår organisasjonsrådgiver Aurora en epost, så vil vi hjelpe deg med å starte opp lokallag i ditt område.

Bli med å utforme Spires neste kampanje
Spire holder hvert år en stor nasjonal kampanje om et spesifikt tema. I år skal vår hovedkampanje handle om klimaendringer i et likestillingsperspektiv. Her kan du lese mer om kampanjen, og hva du kan bli en del av dersom du blir med i kampanjeutvalget! Kampanjen vil også bli presentert på Spires Pecha Kucha i Oslo 8. februar, så det er bare å møte opp hvis du er interessert.