Spire
AYESE deltakerne i 2019 holdt mange foredrag og workshops for ungdommer både i Malawi og i Norge.

NY FRIST: Dra på utveksling til Malawi!

Er du mellom 18 og 26 år og interessert i miljø, utvikling, likestilling og ungdomsmedvirkning? Vil du være fulltidsfrivillig et semester i Malawi og et semester i Norge? Spire søker nå to nye deltakere til vårt spennende utvekslingsprogram!

I januar 2020 sender Spire to deltakere til Malawi for å arbeide med ungdomsmedvirkning, miljøutfordringer, utviklingsspørsmål og likestilling sammen med vår partnerorganisasjon Network for Youth Develpoment (NfYD). Arbeidet vil blant annet gå ut på å jobbe med informasjonsarbeid, kampanjer og arrangementer. 

Utvekslingsprogrammet heter Action for Youth Empowerment and Sustainable Environment (AYESE) og er finansiert av og utviklet i samarbeid med Norec. Dette er tredje året Spire er med i prosjektet.

Spire og NfYD i Malawi jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. Vi tror at ved å engasjere unge til å delta i lokalsamfunn og være pådrivere for en bedre verden vil en mye trengt endring skje. Derfor leter vi etter deg som deler samme visjon!

Hvordan foregår det her?
Du vil i løpet av utvekslingen få mye relevant organisasjonserfaring, interkulturell kompetanse og nye perspektiver på miljø og utviklingsarbeid. Du vil møte nye utfordringer og komme opp med løsninger på problemer du ikke visste kunne oppstå!

Før du reiser på utvekslingen vil du få grundig skolering i Spire som organisasjon, hva du kan forvente deg av oppholdet i Malawi, og god innføring i retningslinjer for oppholdet i både Malawi og Norge. Du vil ha en koordinator i Spire som gir oppfølging gjennom hele oppholdet både i Malawi og i Norge. 

I slutten av januar 2020 vil du delta på Norec Youth Camp i Kampala, Uganda. Det er et tre-dagers forberedelseskurs for alle som skal på lignende utvekslinger i samme periode. Deretter blir det et to uker langt forberedelseskurs spesifikt for vårt prosjekt i Lilongwe de to første ukene i februar. Fra februar til juli vil du bo, jobbe og leve i Lilongwe sammen med den andre norske deltakeren og to deltakere fra NfYD. Fra August og ut november vil dere fire reise til Norge og være fulltidsfrivillige i Spire. 

Etter jul forplikter du deg til å drive med etterarbeid i et av spires politiske utvalg eller lokallag i et semester. Etterarbeidet vil gå ut på å formidle hva du har lært og gi nye perspektiver til organisasjonen. Etterarbeidet kan kombineres med studier og/eller jobb og vil foregå på våren.

Alle utgifter i forbindelse med utvekslingen vil bli dekket og som deltaker vil du motta en moderat ukelønn til mat og andre nødvendigheter under oppholdet både i Malawi og i Norge.

Hvordan ser hverdagen ut?
Som fulltidsfrivillig i Network for Youth Development:
Ca 08.00 - 16.00 dager på kontoret
En del kontorarbeid med søknadsskriving, rapportering, monitorering og målstyring
Forberede aktiviteter
Gjennomføre aktiviteter som f.eks kapasitetsbyggende workshops med urban ungdom eller foredrag for skoleelever i rurale strøk 
Bygge nettverk med organisasjoner i Malawi

Som fulltidsfrivillig i Spire:
Fleksibel arbeidstid og en del kvelds og helgearbeid
Besøke lokallag i Spire og hjelpe til med semesterstart-arrangementer
Holde foredrag for videregåendeelever om bærekraftig utvikling
Planlegge og gjennomføre selvstendige aktiviteter som f.eks stands og workshops. 
Planlegge og gjennomføre utadrettet informasjonsaktivitet som f.eks å skrive kronikk eller prate om et tema på radio
Påvirke norsk politikk gjennom å møte beslutningstakere og snakke om relevante problemstillinger
 

Kvalifikasjoner
Utvekslingsdeltakerne må ha følgende kvalifikasjoner:
Gode engelskkunnskaper
Minst ett års organisasjonserfaring (relevant utdanning eller arbeidserfaring kan kompensere)
Du må være tålmodig, ydmyk og fleksibel
Være selvstendig og løsningsorientert
Kjennskap til miljø- og utviklingstematikk
Gode samarbeidsegenskaper og villig til å inngå kompromiss

Andre ønskelige kvalifikasjoner (ikke nødvendige)
Flink til å ta bilder, filme og redigere
God til å skrive tekst
God kjennskap til Spires politikk
Relevant høyere utdanning
Relevant reiseerfaring


Gode engelskkunnskaper er en forutsetning og det vil være en fordel om du har tilknytning til Spire, erfaring med organisasjonsarbeid, kjennskap til tematikken og er reisevant. Om du i tillegg er utadvendt, har gode kommunikasjonsegenskaper og ønsker å møte nye utfordringer vil vi gjerne høre fra deg!

Hvis du syns dette høres interessant ut så send eventuelle spørsmål og/eller søknad og CV på engelsk til aurora@spireorg.no innen 27. oktober. Vennligst last ned og bruk søknadsmalen.