Spire
Christine og Iselin var på utveksling hos Network for Yotuth Development våren 2018

Vil du dra på utveksling til Etiopia eller Malawi?

Er du mellom 18 og 26 år og interessert i miljø, utvikling, likestilling og ungdomsmedvirkning? Vil du bruke fire måneder på å arbeide for en ideell organisasjon i Malawi eller Etiopia? Spire søker nå nye deltakere til vårt spennende utvekslingsprogram!

I januar 2019 sender Spire to deltakere til Malawi og to deltakere til Etiopia som sammen med andre utvekslingsdeltakere fra Etiopia og Malawi skal arbeide med ungdomsmedvirkning, miljøutfordringer, utviklingsspørsmål og likestilling. Arbeidet vil blant annet gå ut på å jobbe med informasjonsarbeid, kampanjer og grasrotsarrangementer.

Utvekslingsprogrammet heter Action for Youth in Sustainable Environment and Empowerment (AYESE) og er finansiert av og utviklet i samarbeid med Fredskorpset. Tidligere i år var vi med på første runde av programmet sammen med Network for Youth Development (NfYD) og Movement for Ecological Learning and Community Action (MELCA). Vi lærte utrolig mye som organisasjon, og deltakerne våre deltok aktivt i programmet!

Spire, MELCA i Etiopia og NfYD i Malawi jobber alle for en rettferdig og bærekraftig verden med unge mennesker som målgruppe. Vi tror alle at ved å engasjere ungdom til å delta i lokalsamfunn og være pådrivere for en bedre verden kan endring skje. Derfor leter vi etter deg som deler samme visjon!

Hva vil skje for deg som utvekslingsdeltaker?
Du vil bo i Malawi eller Etiopia og jobbe med NfYD eller MELCA i 4 måneder. Her vil du i løpet av oppholdet få mye relevant organisasjonserfaring, interkulturell kompetanse og nye perspektiver på miljø og utviklingsarbeid. Du vil møte nye utfordringer og komme opp med løsninger på problemer du ikke visste kunne oppstå!

Januar 2019 vil gå med til forberedelseskurs i Lilongwe, Malawi, og FK Youth Camp i Kampala, Uganda, før du drar til din vertsorganisasjon i slutten av januar. Der vil du jobbe med din vertsorganisasjon ut mai. Når du kommer hjem igjen forplikter du deg til å drive med etterarbeid i et av spires politiske utvalg eller lokallag i ett semester. Etterarbeidet vil gå ut på å formidle hva du har lært og gi nye perspektiver til organisasjonen. Etterarbeidet kan kombineres med studier og/eller jobb og vil foregå på høsten. Alle utgifter i forbindelse med utvekslingen vil bli dekket og som deltaker vil du motta lommepenger til mat og andre nødvendigheter under oppholdet.

Kvalifikasjoner
Utvekslingsdeltakerne må ha følgende kvalifikasjoner:
- Gode engelskkunnskaper
- Minst ett års organisasjonserfaring
- Du må være tålmodig og ydmyk
- Være selvstendig og løsningsorientert
- Kjennskap til miljø og utviklingstematikk
- Gode samarbeidsegenskaper og villig til å inngå kompromiss
 

Andre ønskelige kvalifikasjoner (ikke nødvendige)
- Flink til å ta bilder, filme og redigere
- God til å skrive tekst
- God kjennskap til Spires politikk
- Relevant høyere utdanning
- Relevant reiseerfaring

Gode engelskkunnskaper er en forutsetning og det vil være en fordel om du har tilknytning til Spire, erfaring med organisasjonsarbeid, kjennskap til tematikken og er reisevant. Om du i tillegg er utadvendt, har gode kommunikasjonsegenskaper og ønsker å møte nye utfordringer vil vi gjerne høre fra deg!

Hvis du syns dette høres interessant ut så send eventuelle spørsmål og/eller søknad og CV på engelsk til aurora@spireorg.no innen 14. oktober. Vennligst last ned og bruk søknadsmalen.