Spire

Du har ikke et liv uten frihet til å leve

I dag har Spire fått to nye ansatte, i anledning Operasjon Dagsverk! Her skriver Martine og Malena om årets prosjekt.

Operasjons dagsverk er en dag hvor ungdom fra hele landet jobber for å tjene inn penger. Pengene går til en god sak. I fjor ble det samlet inn over 22 millioner kroner til å forbedre ungdoms levevilkår i Nigeria. I år jobber vi for en bedre fremtid for palestinsk ungdom. Det vil bidra til traumebehandling for ungdom som har vært i militærfengsel. Utdanning og politisk påvirkning som støtter likestilling i Palestina er også noe pengene går til. Og ikke minst opplæring i rettigheter og demokrati med kunnskap om hvordan det kan brukes til å gjøre en forskjell i fremtiden.

Vi er to 13 år gamle jenter fra Ris ungdomsskole i Oslo. Vi startet på 8. trinn i høst, og dette er første gang vi får være med på OD-dagen. Vi ville veldig gjerne jobbe hos Spire for å lære mer om hva som egentlig holder på å skje med kloden vår. Hva kan vi som mennesker gjøre for å hjelpe?

Alle barn burde ha rett til å gå på skole, uavhengig av hvilket kjønn de er. Alle burde få mulighet til å få seg en jobb og en utdanning, uansett hvor de kommer fra. Som OD står for, «du har ikke ett liv, uten frihet til å leve».

I Palestina er det veldig tørt klima, den gjennomsnittlige temperaturen i året er 25,4 grader celsius. Det kan lett bli tørke der, det gjør at jordbruk kan bli veldig vanskelig for bøndene. Plantene og maten de dyrker er avhengige av vann for å gro. Siden jordbruk er det de fleste lever av går det utover veldig mange når det blir tørke.

Dette er flere grunner som gjør OD-dagen et veldig viktig arrangement som skjer hvert år. Det er viktig at alle prøver å bidra så alle barn og ungdommer i hele verden får en god fremtid!