Spire

En uke til Verdens Beste Nyheter 2018!

Den 7. september er det klart for ny kampanjedag for Verdens Beste Nyheter! Men hva handler egentlig prosjektet om, og hva skal skje på kampanjedagen?

Verdens Beste Nyheter er kampanjen som bringer deg gode nyheter fra hele verden. For er egentlig verdens så trist og forferdelig som man kan få inntrykk av i avisene? Og blir alt bare verre og verre?
Svaret er nei. Det er faktisk mye som går framover, og gode nyheter finnes overalt. De når bare ikke alltid Norge. Det ønsker vi å gjøre noe med!


Flere undersøkelser viser at nordmenn tror det står dårligere til med verden enn det gjør. Nordmenn flest tror at verdens gjennomsnittlige levealder er under 60 år, mens sannheten er at den er på 70 år! Vi tror dette skyldes at kun de store negative nyhetene fra verden finnes sin vei til norske aviser. Men er det ikke like sensasjonelt at mennesker verden over lever lenger?

Konseptet Verdens Beste Nyheter ble startet i Danmark, og brakt videre til Norge av Spire, Changemaker og SAIH i 2015. Hvert år lager vi en kort avis, med utelukkende gode nyheter fra hele verden. På selve kampanjedagen står aktivitster klare over hele Norge til å dele den ut. Og du kan bli en av dem!

 

Hvordan melde seg som utdeler?

Om du ønsker å melde deg til avisutdeling trenger vi fortsatt hjelp i Oslo, Stavanger, Bergen, Tromsø og Kristiansand

For å finne mer informasjon om hvor man kan møte opp, meld deg inn i en av disse gruppene på Facebook:
Oslo
Stavanger
Bergen
Tromsø
Kristiansand


Hva skjer ellers på kampanjedagen?

I Oslo sparkes det hele i gang med Breakfast Beat på Skatten Tøyen. Breakfast BEAT er en morgenfest, der du kan danse deg morgenfrisk med kaffe og groovy musikk. Atter en gang leker vi med døgnrytmen, bytter ut alkohol med ferskpresset juice - rus deg på funky beats og glitter. Det er høyt under taket, så her er det plass til alle fasonger, aldre, dansemooves og morratryner! Det hele starter 06:30, og koster 80 kroner (129 dersom du vil ha en god og bærekraftig frokost).


I Bergen har Spire, SAIH og Changemaker planer om å dele ut avisen sammen hele dagen, for så å møtes til en velfortjent etterfest, med quiz! Festen er åpen for alle, og finner sted på Integrerbar fra klokken 19:00.


I Trondheim arrangerer Spire og SAIH en spennende debatt om hvorvidt vi trenger gode nyheter. Og det er ikke hvem som helst som stiller opp for å snakke. Både den erfarne og kjente journalisten Sidsel Wold, som blant annet var NRKs korrespondent i Midtøsten i over 4 år, og direktør for Norad, Jon Lomøy, tar turen. Debatten finner sted på Magistratsalen i Trondheim folkebibliotek fra klokken 17:00.