Spire

Er du Spires neste Verdens Beste Nyheter-ansvarlige?

Vil du være med å spre Verdens Beste Nyheter? Har du lyst til å jobbe med Spire sentralt? Spire søker VBN-ansvarlig for 2020!

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som drives av Spire, Changemaker og SAIH. Kampanjen formidler framskritt og positive nyheter om global utvikling. Målet til Verdens Beste Nyheter er å fremme et nyansert verdensbilde gjennom konstruktiv journalistikk. På den måten ønsker vi at kampanjen skal bidra til å opplyse Norges befolkning med positive nyheter fra hele verden, som ellers ikke når overskriftene.

Hvert år deles det ut over 100 000 aviser med gode nyheter på kampanjedagen over hele Norge. I tillegg arrangeres det flere titalls debatter og andre arrangementer i regi av VBN.  Les mer på verdensbestenyheter.no.

Som VBN-ansvarlig i Spire vil du sitte i Spires Kjernegruppe, og representere Spire i VBN-samarbeidet. Du vil i tillegg være med i prosjektet i en spennende fase. Du vil også lede en av arbeidsgruppene som planlegger kampanjen.  
De tre gruppene jobber med følgende:

Kampanjedagsgruppa
Kampanjedagsgruppa jobber med logistikken frem mot selve kampanjedagen i september, da hundrevis av frivillige er med på å dele ut papiravisen vår over hele landet. Hovedansvaret til gruppen er å rekruttere og opprettholde kontakt med frivillige som skal dele ut avisen og utforme materiell og merch. Hvis du syns dette høres gøy ut, er god til å engasjere og motivere andre og dessuten liker system og orden, burde du bli med i kampanjegruppa!

Arrangementsgruppa
Dette er gruppa for deg som er kreativ, energisk og god til å skape oppmerksomhet og synlighet rundt en tematikk du brenner for - Verdens Beste Nyheter! I år skal vi fremme positive, konstruktive nyheter gjennom både morsomme, men også gode, faglige arrangementer. Du vil få muligheten til å jobbe med planlegging og gjennomføring av kampanjen i samarbeid med organisasjonene. Du har også ansvaret for å planlegge og gjennomføre standarbeidet på ulike sommerleire for ungdomspartier- og organisasjoner. Dette er altså en gruppe som gir gode muligheter til å boltre seg i (bionedbrytbart) glitter og store tankekart!

Journalistgruppa
Denne gruppa har ansvar for produksjon av innhold til papiravisen, men også til nettsiden verdensbestenyheter.no. Vi ser etter deg som er glad i å skrive, oversette nyhetsartikler og har erfaring med eller har lyst til å lære mer om publisering på nett og nyhetsformidling gjennom video. For årets kampanje har vi ambisjoner om å produsere enda mer innhold enn tidligere og søker derfor frivillige som har mulighet til å sette av en del tid til innholdsproduksjon.

Ny kunnskap, nye venner og nye erfaringer

Som ansvarlig for Spire i Verdens Beste Nyheter vil du få viktig erfaring innenfor prosjektarbeid og mange muligheter for kompetanseutvikling. Du vil både bli godt kjent med mange deler av Spires arbeid, og du vil jobbe tett med kampanjen Verdens Beste Nyheter. Du vil også få jobbe sammen med andre engasjerte med en veldig givende og morsom kampanje.

Vervets størrelse

Arbeidsmengden varierer veldig utifra hvilken gruppe en har ansvaret for. Journalistgruppa har en mer hektisk periode på våren, arrangementsgruppa har den mest hektiske perioden på sommeren og ut mot sensommeren, mens kampanjegruppa har den mest hektiske perioden i de to månedene opp mot kampanjedagen.

Søknadsfrist 1. desember

Hvis du ønsker å representere Spire i Verdens Beste Nyheter, ta kontakt med Dina i Spires valgkomité på dina@spireorg.no

Har du noen spørsmål om vervet, ta kontakt med sittende VBN-ansvarlig Ingeborg (ingeborg@spireorg.no)!