Spire

Hjelp Spire til World Urban Forum 2018!

I februar 2018 skal verdens ledere samles i Kuala Lumpur, Malaysia på World Urban Forum. Her skal de diskutere hvordan vi skal sikre en bærekraftig utvikling av verdens byer. Spire har startet en kronerulling for å sikre ungdoms deltakelse på dette viktige forumet.

7.-13. februar 2018 blir FN-konferansen World Urban Forum avholdt i Kuala Lumpur, Malaysia. World Urban Forum er det fremste internasjonale forumet for å diskutere den pågående urbaniseringen og dens påvirkning på lokalsamfunn, økonomier, klimaendringer og politikk over hele verden.

Allerede i dag bor over halvparten av verdens befolkning i byer, og innen få tiår vil andelen være oppe i 70 %. Bærekraftig byutvikling handler om alt fra miljø, anstendige levekår, tilgang til rent vann og gode sanitærforhold, til at innbyggere meningsfullt skal kunne bidra til utviklingen av sitt nærområde og blir involvert i politiske saker som påvirker dem. Bærekraftig byutvikling er like aktuelt i Norge som i resten av verden.

Sivilsamfunnsorganisasjoner som Spire utgjør en utrolig viktig stemme i internasjonale fora. I 2015 fikk verden endelig en ny internasjonal klimaavtale, som forplikter alle verdens land til å bli med i kampen mot klimaendringene. Avtalen ville aldri blitt realisert hvis ikke sivilsamfunn fra hele verden hadde vært tilstede på hver runde av FNs klimaforhandlinger, og lagt press på politikere og forhandlere, bygget sterke allianser av organisasjoner på tvers av landegrenser, og ansvarliggjort beslutningstakere og ledere gjennom å rapportere i sosiale og tradisjonelle medier i sine hjemland.

Det er også svært viktig at unge mennesker får anledning til å delta, så lenge det er vår fremtid som blir diskutert. Spire vil dra til World Urban Forum for å løfte perspektivet til framtidige generasjoner, bidra til å bygge et sterkt internasjonalt sivilsamfunn og ikke minst legge press på norske forhandlere og politikere, slik at de innser at byer er et viktig slagfelt fremover hvis vi skal ha en sjans å sikre en rettferdig og bærekraftig utvikling.

Til tross for at sivilsamfunnet spiller en avgjørende og viktig rolle i internasjonale fora, er det lite midler tilgjengelig for en organisasjon som Spire som kan brukes for å dekke kostnader knyttet til slike reiser. Spire har derfor valgt å starte en kronerulling, hvor hvem som helst kan bidra til å sikre Spires deltakelse på konferansen. Kronerullingen finner du her.

Temaet for konferansen er implementeringen av New Urban Agenda, FNs strategi for bærekraftig byutvikling. Spire har jobbet med å sette New Urban Agenda på den politiske agendaen her i Norge helt siden den ble vedtatt i 2016. Her kan du lese mer om dette arbeidet.