Spire

Kakebesøk med KrF

KrF var sammen med Venstre avgjørende for å redde den økonomiske støtten til Spire under budsjettforhandlingene i fjor høst. Spire belønnet dem med kake!

Onsdag den 28. januar troppet en gjeng spirer opp på Stortinget med hjemmebakt kake og godt humør. Kaken ble fortært over en kopp kaffe sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide og utviklingspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad. 

I det opprinnelige forslaget til statsbudsjett ble det foreslått kutt i både infostøtten og støtten fra landbruks- og matdepartementet: to støtteordninger som Spire er avhengig av. I budsjettforhandlingene var KrF sentrale i å sørge for at støtten Spire får over statsbudsjettet er blitt opprettholdt i 2015. 

 - Det så mørkt ut for Spire da forslaget til statsbudsjett ble lagt fram i høst, men iherdig innsats fra støttepartiene KrF og Venstre gjorde at vi overlevde, og at støtten til mange andre organisajoner også ble reddet. Nå kan vi fortsette å gjøre alt det viktige arbeidet vi gjør. Derfor var det hyggelig å kunne komme på besøk og gjøre litt ekstra stas på noen av dem som var sentrale i å få det til å skje, sier Spireleder Mari Gjengedal.

Under kakebesøket snakket Knut Arild Hareide om hvorfor infostøtten er viktig, og at denne støtten er en investering i framtidens samfunn:

 - Det at folk, og spesielt unge, får kunnskap om utviklingsspørsmål og blir engasjert i hva som skjer i resten av verden, er viktig for at vi skal få en god politikk og et godt demokrati, sa han. Det var alle spirene enig i.

Kjell Ingolf, på sin side, bemerket at det ikke var så ofte noen kom på kakebesøk. Det var hyggelig å få positiv oppmerksomhet og ikke bare kjeft, mente han.

I tillegg til å spise kake og feire infostøtten, fikk vi i Spire snakket litt om både framtidsombudet og om vår kommende kampanje Soyalandet, som handler om hvordan norsk landbruk kan bli mer bærekraftig og mer basert på norske ressurser. Dette er to viktige temaer vi håper KrF vil jobbe mer med framover. Til sist fikk både Knut Arild og Kjell Ingolf hver sin fine Spire-t-skjorte som de kan ha til odel og eie!