Spire

Her er våre planer for sensommeren, høsten og vinteren

Vi i Spire er tilbake på kontoret etter sommeren, på plass på foreningsdager for å spre det glade budskap og tilbake til hverdagen som aktivist. Vi er med andre ord klare for en tid med et fullpakket program framover! Det håper vi du også er, så her kommer en liten tidslinje av (noen av) aktivitetene vi skal gjøre de neste månedene sånn at du også veit hva du skal gjøre framover.

Men først, la oss ta et lite tilbakeblikk. For allerede i sommer var Spire Trondheim miljøansvarlige for den helt nye festivalen HEIM i Brevika utenfor Trondheim fra 26.- 28. juli. Dette var en stor suksess og vi håper på å se alle de som uheldigvis gikk glipp av festivalen i år, på plass neste sommer! Les mer om HEIM her.


Sensommeren:

Vi skal ha introduksjonsmøter i flere byer i Norge de neste ukene. På disse møtene kan du møte gamle Spirer, nye Spirer, foredragsholdere, m.m. Det er en flott mulighet til å bli kjent med organisasjonen og andre. Her har du en oversikt over steder og datoer:

Tromsø: 30. august

Kristiansand: 27. august

Bergen: 28. august

Bø: 17. august

Oslo: 21. august

Stavanger: 30. august

Trondheim: 5. september

Ås: 6. september

Ålesund (oppstartsmøte): 28. august (kontakt: ane@spireorg.no)


Om en uke reiser kampanjeutvalget vårt til Malmø for å delta på Degrowth-konferansen der fra 21.-25. august. Her skal de både delta på forskjellige seminarer, men også holde sitt eget seminar om norsk klimapolitikk sett i lys av nasjonale og internasjonale tiltak. Gjør vi nok? Om vi ikke gjør nok, hvorfor er det sånn? Om du skal delta på konferansen vet du hvilket arrangement du skal få med deg!


Samarbeidsprosjektet vårt med SAIH og Changemaker; Verdens Beste Nyheter, har kampanjedag den 7. september. Da kommer frivillige til å stå rundt om i hele Norge (i nærmere 50 byer(!)) og dele ut en avis med KUN gode nyheter. Du kan lese mer om Verdens Beste Nyheter her.


Like ved Bjørvika i Oslo ligger en av våre hyggeligste samarbeidspartnere og favorittsteder i byen, Losæter. Dette er et urbant dyrkingsprosjekt i hjertet av Oslo, og 8. september arrangeres Losæterfestivalen her. Vi i Spire er da tilstede med utstillingen vår Kvinnekamp er klimakamp. Du kan lese mer om dette prosjektet her.


Når kampanjegruppa har samla tankene sine etter Malmø, skal de lansere kampanjen de har jobba hardt med 20. september. Her gjelder det å følge med på Spire sine nettsider og Facebook for å få mer informasjon om kampanjen (vi vil jo selvfølgelig ikke røpe for mye om den allerede nå (men en liten fugl sier det kan være lurt å sette av dagen til litt aksjon og debatt)).


I år som i fjor, og året før der igjen, skal Spire delta på ØkoUka i år. Spire sitter i styret til prosjektet. ØkoUka er en landsdekkende feiring av økologisk og biodynamisk jordbruk fra 24.-30. september. Vi har flere arrangementer under årets feiring. Blant annet skal vi ha en samtalerekke om karbonlagring i jord på Bruket i Oslo 24. september, og en debatt om hvordan vi skal forbedre tilstanden til norsk seterkultur sammen med ANL og LAG 21. september. Du kan lese mer om ØkoUka og sjekke programmet her.Høsten:

Vi sparker i år i gang Spire-høsten med både landsråd og høstseminar. Landsråd er lokallagene sitt politiske og organisatoriske forum og skjer to ganger i året. Det er det nest høyeste organet i organisasjonen, etter Stormøte. Dette finner sted 5. oktober. Etter Landsråd holder alltid Spire et seminar for alle sine medlemmer for å styrke organisasjonen både organisatorisk, sosialt og faglig. Om du har lyst til å vite mer om årets høstseminar som finner sted fra 5.-7. oktober kan du ta kontakt med ida@spireorg.no.


Annethvert år er det klart for Globaliseringskonferansen her i Oslo. Dette er en konferanse arrangert av Norges Sosiale Forum (NSF), og er knyttet til World Social Forum. Spire er også medlem av NSF. I år finner Globaliseringskonferansen sted på DOGA og Kulturkirken Jakob i Oslo, 12.-14. oktober. Spire har flere arrangementer som vi regisserer eller deltar på i løpet av disse dagene. Blant annet skal vi snakke om norsk klimapolitikk, investeringsavtaler, og maktfordeling knytta til hav og jordbruk. Les mer om konferansen og se igjennom programmet på nettsidene til Globaliseringskonferansen.


Handelsutvalget i Spire jobber for tiden med et prosjekt om globale verdikjeder som skal lanseres i midten av oktober. Prosjektet går ut på å forklare og diskutere globale verdikjeder og hvilken innvirkning de har på dagens urettferdige system. Her kan du få med deg viktige foredrag, videoer, brosjyrer og artikler i løpet av prosjektperioden (samt en debatt 6. november). Du kan lese mer om hva handelsutvalget jobber med her.


16. oktober finner verdens matdag sted, og vi i Spire feirer denne dagen hvert eneste år. I år ønsker vi å ha workshops om urbant landbruk for å vise hvordan vi kan være med å skape matsikkerhet i våre egne urbane nabolag. Vi kommer også til å lansere en brosjyre om urbant landbruk denne dagen!

Om du vil holde deg oppdatert på arrangementet er det lurt å også her følge med på Facebook, eller du kan ta kontakt med vebjorn@spireorg.no.


Kampanjeutvalget fortsetter sitt arbeid utover høsten med en workshop-helg på Svartlamoen i Trondheim, 19-21. oktober. Her inviteres organisasjoner for unge voksne og ungdomspartier til å diskutere veien i norsk klimapolitikk. Å skape plattformer for unge stemmer er viktig, spesielt når det kommer til klima og miljø.

Om du ønsker mer informasjon om hva som skal skje denne helga, kan kampanjeleder Dina Norum Kivle kontaktes på dina@spireorg.no.


Vinteren:

I november inviterer Spire fem skuespillere fra Malawi til å holde et teaterstykke og workshop i Oslo. Teaterprosjektet tar utgangspunkt i Kvinner og klima-kampanjen vi hadde i vår, og vi skal blant annet ha oppsetning på Nordic Black Theatre i Gamlebyen i Oslo. Om du vil vite mer om teaterprosjektet kan du ta kontakt med koordinator for internasjonalt utvalg, Antonia Lilie, på antonia@spireorg.no.


I vinter sender vi også representanter fra utvalgene på internasjonale konferanser. Byutvalget i Spire har blitt spurt om å være ungdomsdelegat for Oslo Kommune i Edinburgh på Eurocities, 28.-30. november. Dette er en nettverkssamling av alle de store byene i Europa, representert av offentlige myndigheter.

Hvert år sender vi representanter fra Spire til å delta på klimakonferansen (COP) til UNFCCC. I år skal to medlemmer av klimautvalget på COP 24 i Katowice, i Polen. Her skal de være fra 3.-14. desember og følge konferansen tett.

Tips: Følg Spire på Instagram for å få med deg “behind the scenes”-materiale fra disse konferansene!


Som du ser har vi mye på tapetet framover (og dette er ikke engang alt). Bli medlem i Spire og støtt det arbeidet vi gjør for en mer rettferdig og faktisk bærekraftig verden, og hold deg oppdatert på alle arrangementene som kommer videre utover!