Spire
Skuespillerne fra NfYD

Spire og NfYD fra Malawi inviterer til gratis teater!

11., 16. og 17. november setter Spire opp et teaterstykke med fire skuespillere fra partnerorganisasjonen vår, NfYD, fra Malawi. Det blir et teater om kvinner i møte med klimaendringene, og så mye mer, helt gratis!

Spire har invitert fire skuespillere fra vår Malawiske partnerorganisasjon, Network for Youth Development (NfYD), til å utvikle og sette opp et teaterstykke om kvinners posisjon i samfunnet i møte med klimaendringer og internasjonalt næringsliv.

NfYD bruker teater som et verktøy for å informere om temaer knyttet til samfunnsutvikling på en kreativ og engasjerende måte. De har lang erfaring med å bruke dette som et verktøy i arbeidet med unge aktivister, og for å engasjere unge til å ta del i samfunnsspørsmål i Malawi. Nå skal vi få en liten smakebit av dette i Oslo og Ås! 

Om teaterstykket

Running Water er et teaterstykke om klimaendringer og kvinnekamp i det globale sør. Det handler om kvinnene Anna og Biti som møtes i en konflikt i forbindelse med forurensing fra den nye fabrikken i lokalområdet deres. Mens de prøver å tilpasse seg til et klima i endring opplever de at kjønnsroller blir et hinder for dem. Stykket viser derfor hvordan endringer i klimaet ofte rammer de sårbare og marginaliserte i samfunnet, og hvordan for å fordre utvikling og gode klimatiltak, så må kvinner og andre grupper inkluderes i det politiske.

Stykket fremføres på engelsk og det åpnes for diskusjon sammen med publikum etter stykket er ferdig.

Når og hvor?

Forandringshuset Oslo 11. november kl. 17:00 og 16. november kl. 18:00

Kulturskolen i Ås 17. november kl 16:00

Bli med på en underholdende, lærerik og inspirerende ettermiddag som vi håper vil skape gode diskusjoner.

Meld deg på en av forestillingene gjennom linken på vår Facebook!

Litt om Network for Youth Development

NfYD er en lokal, frivillig organisasjon i Malawi som jobber for og med unge mennesker. Deres arbeid går ut på å styrke unges stemmer rundt samfunnsspørsmål som påvirker deres liv, og få unge til å ta en aktiv del i utviklingen i Malawi. NfYD lager trygge forum for unge menn og kvinner fra ulike bakgrunner til å dele ideer, erfaringer og til å lære fra hverandre i deres arbeid for å bedre egne liv og samfunnet i sin helhet.

Spire og NfYD har vært partnerorganisasjoner i flere år, og hvert år sender vi unge mennesker på utveksling til hverandres organisasjoner. Dette er en viktig del av våre arbeid for å fordre en god utvikling av både norsk og malawisk politikk - både nasjonalt og internasjonalt. Internasjonal utvikling må gjøres i samarbeid med hverandre for å kunne ta de riktige valgene for en bærekraftig og rettferdig verden.

Du kan lære mer om NfYD her.