Spire

Spire lager endagsfestivalen Klimapiknik midt i Oslo!

8. juni lager vi endagsfestival i hjertet av Oslo! Vil du snakke om miljø og klima samtidig som du er på konsert? Eller vil du høre noen debattere om hvordan vi skal nå målene våre mens sola steiker deg i ansiktet og grasset kiler under føttene? Vil du gå på piknik men også klesbyttemarked? Da bør du sette av dagen og gå på Klimapiknik!

Vi i Spire lager en endagsfestival som legger klima og miljø til grunn! Her blir det konserter, debatter, sofasamtaler, workshops, mat, drikke, byttemarked, planteverksted, piknikstemning, generelt god stemning og mye mer.

Festivalen finner sted i Kubaparken i Oslo 8. juni fra 12:00-22:00, den er gratis og åpen for alle!

Følg med: Programslipp kommer fortløpende både her på våre nettsider, Facebook og Instagram.

Klima og miljø må ligge til grunn i alt vi gjør

- Det er på tide at vi viser hvordan man kan tenke klima og miljø som grunnsteinen i et prosjekt, og bygge deretter. Det er ikke sånn at klima og miljø bare er en innsatsfaktor som skal vurderes langt ute i prosessen. Skal vi ikke gå over grensen på 1,5 grader global oppvarming, er vi nødt til å legge klima og miljø til grunn i alt vi gjør - ikke økonomisk vekst, sier leder Hege Skarrud om utgangspunktet for prosjektet Klimapiknik.

Tanken om å ha en gratis endagsfestival starta i klimautvalget i Spire en gang utpå høsten 2016. - Det var nok ingen som hadde tenkt at prosjektet skulle bli så stort som det nå ser ut til å bli. Vi håper at det blir en skikkelig suksess, og at vi kan se på muligheten for å gjøre dette igjen, skyter koordinator i klimautvalget, Sigurd Sønstelie, inn.

Klimarettferdighet på agendaen

Temaet for endagsfestivalen er klimarettferdighet. Vi i Spire mener det er viktig å belyse hvilket ansvar de landene som bidrar mest til klima- og miljøendringene har, og finne gode løsninger til hvordan vi kan jobbe for en rettferdig omstilling både lokalt og globalt. Fordi det er sånn at de som har gjort minst for å forårsake klima- og miljøendringene, er også de som kjenner det mest på kroppen. Det er på tide at de landene som har bidratt mest til klima- og miljøendringene tar sitt faktiske historiske og økonomiske ansvar seriøst og gjør enda mer for å både bidra til klimatilpasning i land som rammes, samt kutte egne utslipp

- Det er urettferdig at land som Norge ikke gjør mer for å hindre at vi får en global oppvarming på mer enn 1,5 grader. Det er derfor viktig at vi skaper debatt rundt dette og viser at klima- og miljøkampen kan gjøres rettferdig og på en inkluderende og inspirerende måte, som gjennom en festival, påpeker Nora Selnæs som er festivalansvarlig og med i Spire sitt klimautvalg.

 

Har du lyst til å være frivillig på festivalen? Meld deg opp her!

Arrangementet er et av de offisielle arrangementene til Oslo Europeiske Miljøhovedstad 2019. Les mer og se hele programmet til Miljøhovedstaden her.