Spire

Spire på Globaliseringskonferansen!

Endelig er det klart for Globaliseringskonferansen igjen! 12. - 14. oktober er det en rekke arrangementer, og flere hundre deltagere møtes på Doga og Kulturkiren Jakob i Oslo!

Globaliseringskonferansen inneholder i år over 60 ulike politiske møter! Spire er med og arrangerer hele fem debatter - om alt fra handelspolitikk til norges klimapolitikk ute og hjemme. Vi er også en av organisasjonene som er med på å arrangere avslutningsmøtet under konferansen, der vi skal lansere den tverrpolitiske alliansen “Ta havet tilbake, og jorda i bruk!”, hvor blant annet Vandana Shiva er en av deltakerne i møtet.
Fullstendig oversikt over alt Spire er med på finner du i bunn av artikkelen.
I tillegg til alle spennende debatter og foredrag blir det selvsagt nok av konserter og kulturelle arrangementer. Bugge Wesseltoft slår seg sammen med Adama Barry og Sanskriti Shrestha, i en konsert på tvers av musikalske tradisjoner og sjangre. Og om du trenger en tur i moshpiten etter å ha lært masse nytt, er konsert med Sløtface midt i blinken for deg!  

Hva er Globaliseringskonferansen

Norges Sosiale Forum arrangerer Globaliseringskonferansen annenhvert år. Målet er å samle alle de som kjemper for en verden hvor mennesker og miljø kommer foran privat fortjeneste. Årets konferanse har makt som tema og tar sikte på å være enda mer mobiliserende til videre samarbeid mellom deltakerne enn tidligere. Siste dag er derfor satt av til møter for å skape en bredere allianse for en annen verden.

For ungdom, student, honnør, ufør, ulønnet, lavtlønnet, blakk osv. koster det 300 kroner for konferansepass. Dette gir deg tilgang til alle møter og kulturelle innslag!
Vanlig pris er 600 kroner, og hvis du føler deg ekstra solidarisk og vil støtte Globaliseringskonferansen får du lov til å betale 840 kroner.

Oversikt over Spires arrangementer

Handelspolitikk på 1-2-3
Arrangør: Spire, Attac og Handelskampanjen
Sted: Doga
Tid: 12. oktober - 14:00 -14:45
Internasjonal handelspolitikk er mye mer enn toll og avgifter på varer som krysser grenser. Det er regler for hva stater kan og ikke kan gjøre på viktige områder som klima, næringspolitikk og sysselsetting. Kom på kræsjkurs i internasjonal handelspolitikk!
Foredraget holdes av Helene Bank, styremedlem i Handelskampanjen.

Investeringer på 1-2-3
Arrangør: Spire, Attac og Handelskampanjen
Sted: Doga
Tid: 12. oktober - 14:45 -15:30
Lurer du på hva ISDS og investeringsavtaler er? Vi arrangerer kræsjkurs på Globaliseringskonferansen!
Foredraget holdes av Matilde Clemetsen, medlem av Klimautvalget i Spire og jusstudent på UiO.

Norsk klimapolitikk ute og hjemme!
Arrangør: Spire og Natur og Ungdom
Sted: Doga
Tid: 12. oktober - 16:00 -17:30
Hva er konsekvensene av norsk klimapolitikk i det globale Sør? Hva er problemene og hva er alternativene? Og gjør vi egentlig nok her hjemme?

I panelet:
Hanne Svarstad, professor i utviklingsstudier (OsloMet)
Andreas Ytterstad, førsteamanuensis i journalistikk (OlsoMet), leder i Concerned Scientists og forfatter av "100 000 klimajobber"
Hege Skarrud, leder i Spire
Torgeir Vestre, nestleder i Natur og Ungdom

Økologisk økonomi - alternativet!
Arrangør: Spire og Rethinking Economics Norge
Sted: Doga
Tid: 13. oktober - 14:00 -15:30
Dagens økonomiske paradigme styrer våre valg. Verktøyene vi har valgt å bruke i utviklingen av vårt samfunn har ført til klimaendringer, urettferdighet og undertrykkende maktforhold. Finnes det et alternativ?

Vi møter Ove Jakobsen, professor i økologisk økonomi, til en samtale om temaet.

Plenumsmøte - Ta havet tilbake og jorda i bruk
Arrangør: Norges Sosiale Forum, Spire, Natur og Ungdom, Latin-Amerikagruppene i Norge, Handelskampanjen, Sosialistisk Ungdom, Kystfiskarlaget, Norsk bonde- og småbrukarlag.
Sted: Kulturkirken Jakob
Tid: 14. oktober - 14:30-16:30
Vi trenger en fiskeripolitikk og jordbrukspolitikk der samfunnsoppdraget står i sentrum. Hvem skal verdiene fra ressursene komme til gode? Hvordan skal vi produsere mat til folket? Hvordan skal vi fordele arbeidsplasser og sysselsetting? Hvordan skal vi ta vare på kulturarv og kulturlandskap? Hvilke maktstrukturer har vi i dag? Og hvilke vil vi ha i framtida?

Du møter:
Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Arne Pedersen, leder i Kystfiskarlaget
Vandana Shiva, indisk aktivist
Eva Lise Robertson, Kystopprøret
Kjell Erik Brandstadmoen, bonde og aktiv i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Konferansier: Siri Helle


Les mer om Globaliseringskonferansen her