Spire

Spires arbeid i Cancun gir resultater

Kari-Anne Isaksen fra Spire har, sammen med det internasjonale ungdomsnettverket Youngo i ryggen, dratt i land den største seieren i ungdomsnettverkets historie. Hun har ledet Youngos arbeid på klimakonvensjonens artikkel 6, som blant annet omhandler unges deltakelse i klimapolitikk og rollen ungdom spiller i klimautdanning.

ARKIV: desember 2010 

Kari-Anne Isaksen har den siste uken brukt mer tid i lobbyen enn på selve forhandlingsmøtene i Cancun. Sammen med ungdomsnettverket Youngo har hun overtalt delegater fra en rekke land om at ungdom må få mer å si i klimakampen. Den iherdige innsatsen for ungdomsnettverket har ført til resultater.

På rekordtid fikk Kari-Anne og gjengen hennes igjennom et forslag til en COP-bestemmelse. Dette resulterte i et vedtak om at FNs klimasekretariat skal tilrettelegge for ungdoms deltakelse i forhandlingene. På denne måten forplikter land seg til å anerkjenne den viktige rollen ungdom spiller med å spre informasjon om klima. Dette vedtaket ble betegnet som nærmest umulig av formannen for Subsidary Body for Implementation (SBI).

Les "Norske ungdommer sikret fremgang i Mexico" fra NRK

Utdeling av gullstjerner

Ungdommene delte ut gule stjerner til de landene som vedtok endringene under Klimakonvensjonens artikkel 6. Delegatene som hadde kjempet frem saken og ungdommene som hadde fått dem til å gjøre det gikk rundt med gullstjernene hele dagen. Hele opplegget med gullstjernene startet med at SBI Chair under SBI åpningssessjonen sa at: "Hvis dere klarer å lage et vedtak på 90 minutter fortjener dere en gullstjerne (golden star)". Vi lagde derfor gullstjerner som vi delte ut til forhandlerene i går, forteller Kari-Anne.

Følg med på Spirebloggen og klima-tuvalu.no for jevnlige oppdateringer fra Cancun.