Spire

Verdens Beste Fredag? Bli med på Verdens Beste Nyheter!

Den 27. september er det klart for ny kampanjedag for Verdens Beste Nyheter! Men hva handler egentlig prosjektet om, og hva skal skje på kampanjedagen?

Verdens Beste Nyheter er kampanjen som bringer deg gode nyheter fra hele verden. For er egentlig verden så trist og forferdelig som man kan få inntrykk av i avisene? Og blir alt bare verre og verre?
Svaret er nei. Det er faktisk mye som går framover, og gode nyheter finnes overalt. De når bare ikke alltid Norge. Det ønsker vi å gjøre noe med!

Flere undersøkelser viser at nordmenn tror det står dårligere til med verden enn det gjør. Nordmenn flest tror at verdens gjennomsnittlige levealder er under 60 år, mens sannheten er at den er på 70 år! Vi tror dette skyldes at kun de store negative nyhetene fra verden finnes sin vei til norske aviser. Men er det ikke like sensasjonelt at mennesker verden over lever lenger?

Hva er VBN – og hvordan kan jeg bli med?
Konseptet Verdens Beste Nyheter ble startet i Danmark, og brakt videre til Norge av Spire, Changemaker og SAIH i 2015. Hvert år lager vi en kort avis, med utelukkende gode nyheter fra hele verden. På selve kampanjedagen står aktivister klare over hele Norge til å dele den ut. Sammen skal vi dele ut over 150 000 aviser.
Har du lyst til å være med å spre et positivt budskap om verdens utvikling? Det er fortsatt mulig å melde seg opp som avisutdeler. Send oss en epost på post@spireorg.no, så får du informasjon om tid og sted i et område nær deg!

Start dagen med en fest!
I Oslo sparkes det hele i gang med Breakfast Beat på Skatten Tøyen. Breakfast BEAT er en morgenfest, der du kan danse deg morgenfrisk med kaffe og groovy musikk. Atter en gang leker vi med døgnrytmen! Rus deg på funky beats og glitter. Det er høyt under taket, så her er det plass til alle fasonger, aldre, dansemooves og morratryner! Det hele starter 06:30, og koster 80 kroner.

Flere arrangementer de nærmeste dagene
Er du gira på enda flere gode nyheter om verdens utvikling? Allerede i morgen kan du delta på arrangementer både i Oslo, Krisitiansand og Trondheim.

I Kristiansand og Trondheim holdes det quiz om hvordan verden faktisk ser ut. Her kan du sjekke kunnskapen om situasjonen i verden i dag! Vet du hvor stor prosentandel av verden i dag som kan lese og skrive? Hvor mange færre er egentlig under fattigdomsgrensa i dag enn på 90-tallet?
Blir du stresset av slike spørsmål? Slapp av, det blir alternativer.
Sjekk ut facebook-event for quiz i Krisitansand og Trondheim

I Oslo skal Verdens beste Nyheter delta på en PechaKucha om løsninger på bærekraftige utfordringer. Kom å se syv spennende foredrag om innovasjon, alternativ økonomi og spredning av gode nyheter! Arrangementet er gratis, og vil skje på engelsk. Kom på Sentralen i Oslo klokken 19:00!