Spire

Vil DU sitte i en av arbeidsgruppene til Verdens Beste Nyheter?

Nå starter arbeidet med Verdens Beste Nyheter! Vil du være med og utarbeide årets kampanje, slik at den blir en enda større suksess enn i fjor?

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som drives av Spire, Changemaker og SAIH. Kampanjen formidler framskritt og positive nyheter om global utvikling. Målet til Verdens Beste Nyheter er å fremme et nyansert verdensbilde gjennom konstruktiv journalistikk. På den måten ønsker vi at kampanjen skal bidra til å opplyse Norges befolkning med positive nyheter fra hele verden, som ellers ikke når overskriftene. Les mer på verdensbestenyheter.no.

Det er tre ulike arbeidsgrupper som utformer årets kampanje. Disse arbeidsgruppene leter nå etter nye medlemmer! De tre arbeidsgruppene er:

Kampanjedagsgruppen
Kampanjedagsgruppen jobber med logistikken frem mot selve kampanjedagen i september, da hundrevis av frivillige er med på å dele ut papiravisen vår over hele landet. Hovedansvaret til gruppen er å rekruttere og opprettholde kontakt med frivillige som skal dele ut avisen og utforme materiell og merch. Hvis du syns dette høres gøy ut, er god til å engasjere og motivere andre og dessuten liker system og orden, burde du bli med i kampanjegruppen!

Stunt- og standgruppen
Dette er gruppen for deg som er kreativ, energisk og god til å skape oppmerksomhet og synlighet rundt en tematikk du brenner for - Verdens Beste Nyheter! I år skal vi fremme positive, konstruktive nyheter gjennom både morsomme, men også gode, faglige arrangementer. Du vil få muligheten til å jobbe med planlegging og gjennomføring av kampanjen i samarbeid med organisasjonene, men - det gir også gode muligheter til å boltre seg i konfetti og store tankekart!

Journalistgruppen:
Denne gruppen har ansvar for produksjon av innhold til papiravisen, men også til nettsiden verdensbestenyheter.no. Vi ser etter deg som er glad i å skrive, oversette nyhetsartikler og har erfaring med eller har lyst til å lære mer om publisering på nett og nyhetsformidling gjennom video. For årets kampanje har vi ambisjoner om å produsere enda mer innhold enn tidligere og søker derfor frivillige som har mulighet til å sette av en del tid til innholdsproduksjon.

Alle oppfordres til å søke
Vi har et sterkt ønske om å nå ut til så mange som mulig, og oppfordrer derfor folk fra ulike typer bakgrunn til å søke. Vi trenger alt fra kommunikasjonsststudenter, samfunnsvitere, ingeniører, lærere og kreatører. Alle er velkomne!

Utenfor ring tre?
Bor du ikke i Oslo? Ta kontakt for å finne ut mer om mulighetene dine. Dette og alt annet du måtte lure på kan du få svar på ved å ta kontakt med prosjektkoordinator for Verdens Beste Nyheter: nina.zimmer@saih.no

Ny kunnskap og nye venner
Som frivillig i Verdens Beste Nyheter vil du få viktig erfaring innenfor prosjektarbeid og mange muligheter for kompetanseutvikling. Du vil også få jobbe sammen med andre engasjerte med en veldig givende og morsom kampanje.

Søknadsfrist 11. februar
Hvis du ønsker å sitte i en av arbeidsgruppene - send inn en kort søknadstekst til info@saih.no søndag 11. februar.