Spire

Vi i Spire lager en endagsfestival som legger klima og miljø til grunn! Her blir det konserter, debatter, sofasamtaler, workshops, mat, drikke, byttemarked, planteverksted, piknikstemning, generelt god stemning og mye mer.

 

Festivalen finner sted i Kubaparken i Oslo 8. juni fra 12:00-22:00, den er gratis og åpen for alle! 

PROGRAM

12:00 – Inge Bremnes
13:30 – Debatt: Oslo grønn by m/
Miljøpartiet De Grønne Høyre Arbeiderpartiet Senterpartiet Rødt KrF Kristelig Folkeparti
15:00 – Helmer
16:15 – Sofasamtale: Klimarettferdighet m/ Framtiden i våre hender Changemaker Norge Klimasøksmål Arktis og Lag Brigade
18:45 - Dark Roast
21:30 – JON OLAV

13:00 – Workshop: Lag kaffeskrub og fruktpose m/ Spire Oslo
14:30 – Verdens beste nyheter -quiz m/
15:45 – Workshop: Alternative økonomiske system m/ Spire
17:15 – Workshop: Klimarettferdighet m/ Spire
19:30 – Film “Klimavarslerne” (Differ Media og Utviklingsfondet)

I tillegg inviterer vi til kubb-turnering fra kl 20:00!

Det vil være kles- og bokbyttetelt i parken hele dagen. Du trenger ikke å levere inn noe på forhånd - ta med deg det du vil bytte og få med deg noe nytt hjem. Enklere blir det ikke!

Klima og miljø må være grunnsteinene for alt vi gjør!
 
- Det er på tide at vi viser hvordan man kan tenke klima og miljø som grunnsteinen i et prosjekt, og bygge deretter, ikke bare ha klima og miljø som en innsatsfaktor langt ute i prosessen. Skal vi ikke gå over grensen på 1,5 grader global oppvarming, er vi nødt til å legge klima og miljø til grunn for alt vi gjøre, sier leder Hege Skarrud om utgangspunktet for prosjektet Klimapiknik.

Temaet for endagsfestivalen er klimarettferdighet. Vi mener det er viktig å belyse hvilket ansvar de landene som bidrar mest til klima- og miljøendringene har, og finne gode løsninger til hvordan vi kan jobbe for en rettferdig omstilling både lokalt og globalt. Fordi det er sånn at de som har gjort minst for å forårsake klima- og miljøendringene, er også de som kjenner det mest på kroppen. Det er på tide at de landene som har bidratt mest til klima- og miljøendringene tar sitt faktiske historiske og økonomiske ansvar seriøst og gjør enda mer for å både bidra til klimatilpasning i land som rammes, samt kutte egne utslipp

- Det er urettferdig at land som Norge ikke gjør mer for å hindre de katastrofale følgene vi får av klima- og miljøendringene. Det er derfor viktig at vi skaper debatt rundt dette og viser at klima- og miljøkampen kan gjøres rettferdig og på en inkluderende og inspirerende måte, som gjennom en festival, påpeker Nora Selnæs som er festivalansvarlig og med i Spire sitt klimautvalg.

Har du lyst til å være frivillig på festivalen? Da melder du deg opp her!

Arrangementet er et av de offisielle arrangementene til Oslo Europeiske Miljøhovedstad 2019. Les mer og se hele programmet til Miljøhovedstaden her.